Metropol Plaza

METROPOL PLAZA este o clădire de birouri de clasa A, situată în apropierea
centrului comercial Plaza Romania. Clădirea de birouri va avea 12 etaje, iar suprafaţa sa este de aproximativ 33,600 metri pătraţi, cu 3,000 de metri pătraţi pe etaj. De asemenea, Anchor Plaza Metropol va oferi rezidenţilor săi locuri de parcare subterane şi exterioare, în conformitate cu standardele internaţionale. Complexul este divizat în trei blocuri, având un atrium cu acoperiş transparent. Clădirea din mijloc conţine utilităţile, cu posibilităţi de circulare atât vertical cât şi orizontale, precum şi cu balcoane. Fiecare
bloc de birouri are propria sa identitate şi deţine un spaţiu în cadrul curţii interioare. Interioarele sunt proiectate pentru a primi lumina, având de asemenea spaţii deschise, ce oferă posibilitatea organizării de diferite tipuri de birouri.Transparenţa optimă este obtinuta prin folosirea metalului si a sticlei. Echipele de constructii ai firmei noastre au fost puşi in fata unei provocări tehnice care au rezolvat-o cu succes, reuşind ca în încadrându-se în condiţiile de calitate impuse de proiectant. Complexitatea lucrării a rezultat din combinarea unei structuri din beton cu o structura antiseismică din metal.

Cladirea are o structura din otel, cu pereti de sticla pe fiecare fatada, arhitectura moderna oferind o maxima utilizare a spatiului si o finisare de inalta calitate. Punctul cheie al proiectului este crearea de spaţii independente şi combinarea acestora cu lumina naturală. Abordarea arhitecturală este sprijinită de tehnologiile moderne avangardiste, precum şi de designul şi materialele contemporane.

Pentru realizarea unei structuri antiseismice, prin proiectul de execuţie s-a
prevăzut confecţionarea şi montarea unor contravântuiri din ţeavă. Pe întreaga
suprafaţă exterioară a construcţiei prinderea acestor contravântuiri de structura de rezistenţă a clădirii realizându-se prin intermediul unor inele metalice. Modul de realizare a acestor contravântuiri este sub forma literei A de la parter la etajul 2 şi sub forma literei X de la etajul 3 la etajul 11.
Fixarea inelelor pe stâlpii de beton s-a realizat prin şuruburi de înaltă rezistenţă.

image
image
image
image